Arne Brimi, norsk kokk og kokebokforfatter.

Arne Brimi er en kokk, TV-personlighet og ivrig formidler av norske mattradisjoner. Han er mest kjent fra reise- og matprogrammet Gutta på tur som ble sent på TV2 fra 1995 til 2002.

Han har siden 1998 drevet restauranten Vianvang i Gudbrandsdalen og har i tilknyttning utviklet en rekke andre konsepter som fjellstuer, arrangementvirksomhet og friluftsaktiviteter. Han har utgitt til sammen 16 kokebøker der norske mattradisjoner er et gjennomgående tema, blant annet bøkene Frå Lom til Lyon (1987), Frå naturens kjøken (1991) og Ein smak frå norsk natur (1993).

Arne Brimi ble kåret til Årets kjøkkensjef i 1985, i 1987 var han Norges første deltaker i det uoffisielle verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d´Or, og var medlem på Det norske kokkelandslaget fra 1987 til 92. I 1998 mottok han Ingerid Espelid Hovigs matkulturpris og 2005 ble han utnevnt til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St Olavs Orden.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.