Arlington (by i Virginia, USA)

Æresgravlunden i Arlington ble grunnlagt under den amerikanske borgerkrigen på eiendommen til general Robert E. Lee.
.
Lisens: CC BY 2.0
Den ukjente soldats grav på æreskirkegården Arlington i Virginia, USA.
Av /Shutterstock.

Artikkelstart

Arlington er et fylke (county) i delstaten Virginia, men blir ofte referert til som en by. Arlington ligger ved elven Potomac, rett overfor Washington D.C., og har 234 965 innbyggere (US Census, 2017). Opprinnelig var Arlington en del av fylket Alexandria, opprettet i 1801 som en del av District of Columbia. I 1920 fikk området navnet Arlington County.

Faktaboks

Uttale
ˈa:liŋtən
Innbyggertall
234 965 (2017)

I Arlington ligger Pentagon, forsvarsdepartementets bygning. 11. september 2001 fløy et kapret fly (American Airlines rute 77) inn i bygningen og drepte ca 200 mennesker.

Arlington National Cemetery, en nasjonal æresgravlund med cirka 170 000 graver og som dekker et areal på over 170 dekar ble grunnlagt i 1864. Området var tidligere general Robert E. Lees familieeiendom. Gravlunden inneholder flere minnesmerker, blant annet Den ukjente soldats grav, og president John F. Kennedy og hans bror Robert Kennedy er blant de mange kjente personer som er begravd her. Her står også minnesmerket over de falne i andre verdenskrig, som forestiller flaggreisningen under invasjonen på Stillehavsøya Iwo Jima.

Skuespillerne Shirley MacLaine og Sandra Bullock er blant kjente personer oppvokst i Arlington.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg