Arlington er et fylke (county) i delstaten Virginia, men blir ofte referert til som en by. Arlington ligger ved elven Potomac, rett overfor Washington D.C., og har 234 965 innbyggere (US Census, 2017). Opprinnelig var Arlington en del av fylket Alexandria, opprettet i 1801 som en del av District of Columbia. I 1920 fikk området navnet Arlington County.

Arlington National Cemetery, en nasjonal æresgravlund med cirka 170 000 graver og som dekker et areal på over 170 dekar ble grunnlagt i 1864. Området var tidligere general Robert E. Lees familieeiendom. Gravlunden inneholder flere minnesmerker, blant annet Den ukjente soldats grav, og president John F. Kennedy og hans bror Robert Kennedy er blant de mange kjente personer som er begravd her. Her står også minnesmerket over de falne i andre verdenskrig, som forestiller flaggreisningen under invasjonen på Stillehavsøya Iwo Jima.

I Arlington ligger Pentagon, forsvarsdepartementets bygning. 11. september 2001 fløy et kapret fly (American Airlines rute 77) inn i bygningen og drepte ca 200 mennesker.

Skuespillerne Shirley MacLaine og Sandra Bullock er blant kjente personer oppvokst i Arlington.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.