Oslo, norsk bokhandelkjede opprettet i 2001, eies av bokkonsernet Gyldendal ASA. Grunnlaget for ARK var Gyldendals kjøp av en del bokhandler i Libris-kjeden i 1999-2000, blant annet F. Beyer Bok- og Papirhandel i Bergen, F. Bruns Bokhandel i Trondheim, Dahls Bokhandel i Molde og Erik Qvist Bok- og Papirhandel i Oslo.

Ved utgangen av 2013 omfattet Ark-kjeden 107 butikker og nettbutikken ark.no. med til sammen 603 medarbeidere. Den totale omsetningen i 2013 var på 1.029,6 millioner kroner, mot 967,2 millioner kroner året før. Ark Bokhandel har butikker i seksten av landets fylker. I løpet av 2013 ble fire butikker nedlagt, samtidig som fire nye butikker kom til.

Direktesalgsavdelingen Ark Direkte som leverer lærebøker, skolebiblioteksbøker og andre læremidler til skolen ble utfaset per 31.12.2011 som resultat av at bokhandelkjeden har gått ut av skolebokmarkedene.

Adm. direktør er John Tørres Thuv. Geir Mork er styreleder.

Lenke til Arks nettside

Denne artikkelen er hentet fra papirutgaven av leksikonet, utgitt i 2005-2007. Artikkelen hadde ingen navngitt forfatter, men en tilknyttet fagkonsulent.

Fagkonsulent for denne artikkelen var

Publisert på nett 13.02.2009. Det er siden gjort 12 endringer.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Fagansvarlig for Bokhandel

Berit Røhne

Fagansvarlig har ansvar for å:

  • Vurdere endringsforslag fra leserne
  • Svare på spørsmål i kommentarfeltet
  • Skrive nye artikler
  • Forvalte og oppdatere gamle artikler

Vil du bli fagansvarlig?

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.