Arild Helleland er en norsk sanger (tenor), som har arbeidet med mange av verdens beste dirigenter og regissører. Han har holdt mange konserter i blant annet New York, Minneapolis, St. Petersburg, Bucuresti og I Girona, Spania. Siden 2005 har han også vært aktiv som regissør.

Helland er utdannet ved Statens Operahøgskole, Oslo og Teater- og Operahögskolan i Göteborg. Han har også studert teatervitenskap og kunsthistorie ved Universitetet i Bergen.

Helleland har gjort mer enn 70 roller på scenen, først i det lyriske faget med roller som Tamino i Tryllefløyten og Ferrando i Cosí fan tutte (W. A. Mozart), Nemorino i Elskovsdrikken (Gaetano Donizetti) og Lenskij i Eugen Onegin ( Pjotr Tsjajkovskij). Som solist ved Den Norske Opera (1989 – 2005) har han også sunget mange roller i karakterfaget, som Mime (Siegfried, Richard Wagner) og Herodes (Salome, Richard Strauss). For Mime mottok han både Kritikerprisen (1994-95) og Flagstadprisen. I den svenske filmatiseringen av Igor Stravinskijs The Rake's Progress sang han rollen som Sellem. Filmen vant Prix Italia i 1995.

I årene 1994–1996 var Helleland solist ved Deutsche Oper Berlin og han har gjestet operahus i Stockholm, Göteborg, Helsinki, Brüssel, Frankfurt, Athen og Bilbao.

Andre roller

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.