Apex Legends

Skjermbilde av Apex Legends.

Apex Legends er et dataspill hvor mange spillere samles på et stort, åpent kart som stadig blir mindre. Spillet er et lagbasert skytespill, hvor målet er å eliminere de andre spillerne på kartet og bli siste gjenværende lag. Spillerne starter uten noe utstyr, men kan samle ulike våpen, rustninger og andre hjelpemidler i løpet av kampens gang. Spillet faller innenfor sjangeren som i nyere tid er blitt kalt «battle royale».

I motsetning til andre «battle royale»-spill velger man i Apex Legends blant et utvalg ulike figurer å spille med ved begynnelsen av en kamp. Hver av figurene har sine spesielle ferdigheter som kan brukes i kampen. Totalt 60 spillere fordelt på 20 lag spiller mot hverandre i hver enkelt kamp.

Apex Legends ble lansert i februar 2019, og er utviklet av Respawn Entertainment og utgitt av Electronic Arts. Spillet ble raskt en enorm suksess, med 25 millioner spillere i løpet av den første uken. Apex Legends er gratis å spille, men tilbyr kjøp av spillfigurer og kosmetiske gjenstander gjennom mikrotransaksjoner.

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg