Faktaboks

Anthelme Brillat-Savarin

Jean-Anthelme Brillat-Savarin

Uttale
brijˈa savarˈɛ
Født
1. april 1755, Belley, Frankrike
Død
2. februar 1826, Paris, Frankrike
Anthelme Brillat-Savarin
Anthelme Brillat-Savarin
Av /𝒲.

Anthelme Brillat-Savarin var en fransk embetsmann og forfatter. Han er mest kjent for sitt klassiske verk i gastronomisk litteratur, den spirituelle Physiologie du goût (1825). Den er oversatt til svensk som Smakens fysiologi (1924), til dansk som Smagens Fysiologi (1947) og til norsk som Smakens fysiologi (2007).

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg