Anonymous 4

Artikkelstart

Anonymous 4, amerikansk-britisk vokalkvartett som særlig fremfører musikk fra middelalderen. Kvartetten består av amerikanerne Marsha Genensky, Susan Hellauer og Ruth Cunningham, foruten nord-irske Jacqueline Horner-Kwiatek.

Faktaboks

Uttale
ənˈɔniməs fɔ:

Kvartetten ble etablert i 1986 av de tre førstnevnte og Johanna Marie Rose. Horner-Kwiatek erstattet først Cunningham, som var ute av samarbeidet 1998−2008, og deretter Rose etter at denne sluttet i 2008.

Kvartetten har navn etter Anonym IV, et manuskript som er en viktig kilde til Notre Dame-skolen innenfor middelaldermusikken. Med utgangspunkt i forskningen har Anonymous 4 eksperimentert med denne epokens polyfoni og klangverden i en frisk og utadvendt stil. Blant komponistene de har fremført er Hildegard fra Bingen, dessuten innbefatter repertoaret også renessansemusikk, amerikanske sanger fra borgerkrigstiden og ny musikk av John Tavener og Steve Reich.

Med New York som base har de turnert atskillig både i USA og utenfor (også Norge) og medvirket ved festivaler. De har gitt ut over 20 plater tilsammen, de fleste på selskapet Harmonia Mundi.

Anonymous 4 trappet ned på konsertvirksomheten i 2004, og har annonsert at de skal oppløses.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg