Annie er en amerikansk familiemusikal fra 1976 av Charles Strouse (musikk), Martin Charnin (sangtekster) og Thomas Meehan (dramatisering). Musikalen er basert på tegneserien Little Orphan Annie av Harold Gray.

Handlingen er lagt til USA i 1933, og følger barnehjemsjenta Annie i hennes håp om et bedre liv. Blant sangene er I morgen (Tomorrow)Maybe (Tenk deg), og It's the Hard-Knock Life (Møkkaliv).

De første visningene fant sted på The Goodspeed Opera House i Connecticut i 1976, før oppsetningen ble overført til Broadway-teatret Alvin Theatre i New York i 1977. Broadway-oppsetningen, i regi av Martin Charnin, fikk sju TONY-priser, blant dem prisen for beste musikal, beste musikalmanus, beste originalmusikk og beste koreografi.

I Norge hadde Annie premiere på Bryggeteatret i Oslo i 1991, oversatt av Finn Ludt og regissert av Daniel Bohr. Senere har musikalen vært oppført flere ganger, blant annet i Oslo, Bergen og Stavanger.

Musikalen ble filmatisert av John Huston i 1982, og igjen i en tv-versjon av Rob Marshall i 1999. En nyinnspilling av kinofilmen, regissert av Will Gluck, hadde premiere i 2014.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.