Ane Graff

Faktaboks

Ane Graff
Født
8. desember 1974, Bodø
Ane Graff er billedkunstner og stipendiat ved Kunstakademiet i Oslo. (Kilde: Nasjonalmuseet)
Av /Nasjonalmuseet.

Artikkelstart

Ane Graff er en norsk billedkunstner som jobber innenfor tegnekunst, skulptur og installasjonskunst. Hun utforsker ulike materialer og lager kunstuttrykk med referanser til vitenskap, bioteknologi og filosofi. Graff har deltatt ved en rekke kollektivutstillinger og holdt flere separatutstillinger, både i Norge og verden. I 2019 var hun Norges representant ved Den nordiske paviljong under Venezia-biennalen.

Graff ble utdannet ved Vestlandets Kunstakademi i 2000–2004. Fra 2015 er hun stipendiat ved Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling Kunstakademiet med prosjektet Why Matter Matters.

Karriere

Hun ble lagt merke til med utstillingen Fragments of Fear i Galleri 21:24 i Oslo i 2003, hvor hun samarbeidet med Josefine Lyche. Graff laget en installasjon som kombinerte skulpturer med veggmaleri. Den var holdt i et strengt svart-hvitt med variasjon mellom matte og blanke flater. I 2008 refererte hun til denne installasjonen gjennom den lignende utstillingen Remake i Kunstnerforbundet. Hun har også laget utstillingene The White Work i Bergen kunsthall 2006 og Fall into Matter i Standard i Oslo. Bildeserien Silver structures er blyanttegninger inspirert av mineralformer, og ble vist på Oslo Kunstforening 2008.

I 2015 holdt hun separatutstillingen The hungry Eye i Kunstnerforbundet.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg