Andy Schleck var ansett som et av verdens fremste sykkeltalenter og vant blant annet Frankrike rundt i 2010 før han måtte legge opp som syklist på grunn av skadeproblemer.

av tetedelacourse/Wikimedia Commons. fri

Andy Schleck, tidligere luxembourgsk syklist, Schleck var spesielt kjent for sine gode klatreegenskaper og vant blant annet Frankrike rundt i 2010.

Schleck ble hentet til profflaget Team CSC i 2005 og deltok i sin første Grand Tour da han vant ungdomstrøya og kom på andreplass sammenlagt under Italia rundt i 2007. Året etter deltok han i Frankrike rundt for første gang og vant ungdomstrøya der også. I 2009 vant han det prestisjefulle endagersrittet Liège-Bastogne-Liège og vant ungdomstrøya i Frankrike rundt for andre gang.

Schleck ble den andre syklisten gjennom tidene som har vunnet ungdomstrøya i Frankrike rundt tre ganger da han vant for tredje gang i 2010. Han vant da to etapper: 8. etappe og 17. etappe opp Col du Tourmalet. I kampen om den gule mestertrøyen kom han på andreplass bak Alberto Contador. Senere ble Contador utestengt etter at han hadde avlagt en positiv dopingprøve på astmamedisinen clenbuterol, og Schleck ble tildelt seieren i etterkant.

Schleck byttet i 2011 lag til Leopard-Trek (det senere Radioshack-Nissan). Samme år vant han den 18. etappen og kom på andreplass sammenlagt i Frankrike rundt. Han skadet seg etter en velt under Critérium du Dauphiné og måtte stå over Frankrike rundt i 2012. Schleck slet med å komme seg tilbake etter skaden og en 20. plass i Frankrike rundt i 2013 var det beste resulatatet for Shleck før han, på gunn av skadeproblemene, la opp som profesjonell syklist i 2014. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.