Andy Schleck

Faktaboks

Andy Schleck

Andy Raymond Schleck

Født
10. juni 1985, Luxembourg by, Luxembourg
Andy Schleck var ansett som et av verdens fremste sykkeltalenter og vant blant annet Frankrike rundt i 2010 før han måtte legge opp som syklist på grunn av skadeproblemer.
.
Lisens: fri

Andy Schleck er en luxembourgsk tidligere landeveissyklist. Han er spesielt kjent for sine gode klatreegenskaper og for å ha vunnet Frankrike rundt i 2010.

Schleck ble hentet til profflaget Team CSC i 2005 og deltok i sin første Grand Tour da han vant ungdomstrøya og kom på andreplass sammenlagt under Italia rundt i 2007. Året etter deltok han i Frankrike rundt for første gang og vant ungdomstrøya der også. I 2009 vant han det prestisjefulle endagersrittet Liège-Bastogne-Liège og vant ungdomstrøya i Frankrike rundt for andre gang.

Schleck ble den andre syklisten gjennom tidene som har vunnet ungdomstrøya i Frankrike rundt tre ganger da han vant for tredje gang i 2010. Han vant da to etapper: åttende og 17. etappe opp Col du Tourmalet. I kampen om den gule mestertrøya kom han på andreplass bak Alberto Contador. Senere ble Contador utestengt etter at han hadde avlagt en positiv dopingprøve på astmamedisinen clenbuterol, og Schleck ble tildelt seieren i etterkant.

Schleck byttet i 2011 lag til Leopard – Trek (det senere Radioshack – Nissan). Samme år vant han den 18. etappen og kom på andreplass sammenlagt i Frankrike rundt. Han skadet seg etter en velt under Critérium du Dauphiné og måtte stå over Frankrike rundt i 2012. Schleck slet med å komme seg tilbake etter skaden og en 20. plass i Frankrike rundt i 2013 var det beste resulatatet for Shleck før han, på gunn av skadeproblemene, la opp som profesjonell syklist i 2014.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg