André Bergdølmo

Faktaboks

André Bergdølmo
Født
13. oktober 1971, Oslo
Strømsgodsets André Bergdølmo (til høyre) i hodeduell mot HamKams Markus Ringberg under en eliteseriekamp mellom Strømsgodset og HamKam i 2008.
André Bergdølmo
Av /SCANPIX.

Artikkelstart

André Bergdølmo er en norsk tidligere fotballspiller. Han hadde posisjonene venstre eller høyre back, men ble også brukt som midtstopper. Harald Martin Brattbakk og Bergdølmo er de eneste nordmennene som har vunnet seriemesterskap i tre land.

Etter karrieren har han blant annet vært assistenttrener i flere klubber og som ekspertkommentator på Viasat fotball.

Fakta

Spillestil

André Bergdølmo var en fotballklok, teknisk dyktig og taklingssterk back som var god med begge bein. Som back gikk han ofte på offensive raid og hadde en god og presis pasningsfot. På landslaget spilte han vanligvis venstreback, men da han hadde størst suksess som klubbspiller under sin tid i Ajax, ble han omskolert til midtstopper.

Meritter med landslaget

Bergdølmo spilte samtlige av Norges kamper under EM i 2000, der Norge ble slått ut etter gruppespillet med minst mulig margin.

Meritter i klubbfotball

André Bergdølmo vant fire seriemesterskap med Rosenborg fra 1997 til 2000 og ett cupmesterskap med samme klubb i 1999. Videre ble han seriemester med Ajax i 2002 og FC København i 2006. Harald Martin Brattbakk og Bergdølmo er de eneste nordmennene som har vunnet seriemesterskap i tre land.

Personlige meritter

Som Ajaxspiller ble han kåret av Norges Fotballforbund som Norges beste spiller og tildelt Kniksen-prisen i 2002.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg