America Online

Artikkelstart

Dulles i Virginia, amerikansk Internett-leverandør, grunnlagt 1985 som Quantum Computer Services, nåværende navn fra 1991 og børsnotert 1992. Var i sin tid ett av verdens største nettselskap med mer enn 30 mill. abonnenter og en rekke tjenester, bl.a. ICQ (chatting, nettprat), Winamp (musikkavspilling) og MapQuest (elektroniske kart).

Faktaboks

Uttale
əmˈerikə-
Også kjent som
AOL

AOL overtok 1998 konkurrenten Compuserve, og samarbeidet fra 1995 i Europa med tyske Bertelsmann. AOL var en av de tidlige pionerene i utviklingen av nettjenester. Selskapet hadde på det meste over 30 mill. kunder med sin oppringttjeneste. Kjøpte i 1998 nettleserselskapet Netscape.

America Online fusjonerte 2001 med medieselskapet Time Warner, hvor America Online fortsatte som navnet på Internett-divisjonen. Time Warner kjøpte AOL for 164 mrd. dollar, i sin tid den største fusjonen i USA, men siden AOL hadde større markedsverdi enn Time Warner ble det i realiteten AOL som kjøpte Time Warner.

Fusjonen med Time Warner var ikke vellykket og konkurransen fra oppstartsselskaper som Google og Facebook ble en utfordring for AOL. Omtrent samtidig tok bredbånd over for oppringttjenester som viktigste nettleverandør for stadig flere amerikanere. I 2007 hadde AOLs kundebase krympet til 10 mill.

Ble i 2009 skilt ut fra Time Warner som eget selskap, og i 2015 kjøpt av det amerikanske telekommunikasjonsselskapet Verizon.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg