Amazon

Amazon er et amerikansk netthandelselskap, grunnlagt i 1995 som Internett-bokhandel av Jeff Bezos. Selskapet ble børsnotert i 1997, har avdelinger i alle verdensdeler og var i 2018 verdens største selskap, både målt etter børsverdi og omsetning. Amazon hadde i 2017 en omsetning på over 177 milliarder amerikanske dollar og over 300 000 ansatte.

Faktaboks

også kjent som:
amazon.com

Vareutvalget omfatter klær, forbrukerelektronikk, bøker, musikk, film, kontorutstyr med mer, både nytt og brukt, og står blant annet bak filmstrømmetjenesten Amazon Prime.

Selskapet har vært en foregangsbedrift i brukervennlighet og utnyttelsen av interaktiv Internett-teknologi, blant annet ved utstrakt bruk av registrerte kundedata i tilretteleggingen av den presentasjonen kundene møter på nettstedet, og ved å legge inn lenker fra andre populære nettsteder.

Amazons suksess har gjort eieren Jeff Bezos til verdens rikeste mann. Ifølge medieselskapet Bloomberg hadde han i 2018 en formue på 155 milliarder dollar, noe som også gjorde ham til det rikeste mennesket i verdens moderne historie.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg