Amazons logo av Amazon. Falt i det fri (Public domain)

Amazon er et amerikansk netthandelselskap, grunnlagt i 1995 som Internett-bokhandel av Jeff Bezos. Selskapet ble børsnotert i 1997, har avdelinger i alle verdensdeler og var i 2018 verdens største selskap, både målt etter børsverdi og omsetning. Amazon hadde i 2017 en omsetning på over 177 milliarder amerikanske dollar og over 300 000 ansatte.

Vareutvalget omfatter klær, forbrukerelektronikk, bøker, musikk, film, kontorutstyr med mer, både nytt og brukt, og står blant annet bak filmstrømmetjenesten Amazon Prime.

Selskapet har vært en foregangsbedrift i brukervennlighet og utnyttelsen av interaktiv Internett-teknologi, blant annet ved utstrakt bruk av registrerte kundedata i tilretteleggingen av den presentasjonen kundene møter på nettstedet, og ved å legge inn lenker fra andre populære nettsteder.

Amazons suksess har gjort eieren Jeff Bezos til verdens rikeste mann. Ifølge medieselskapet Bloomberg hadde han i 2018 en formue på 155 milliarder dollar, noe som også gjorde ham til det rikeste mennesket i verdens moderne historie.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.