Amazon

Amazons logo av . Falt i det fri (Public domain)

Amazon er et amerikansk netthandelselskap, grunnlagt i 1995 som Internett-bokhandel av Jeff Bezos. Selskapet ble børsnotert i 1997, har avdelinger i alle verdensdeler og var i 2018 verdens største selskap, både målt etter børsverdi og omsetning. Amazon hadde i 2017 en omsetning på over 177 milliarder amerikanske dollar og over 300 000 ansatte.

Faktaboks

Også kjent som
amazon.com

Vareutvalget omfatter klær, forbrukerelektronikk, bøker, musikk, film, kontorutstyr med mer, både nytt og brukt, og står blant annet bak filmstrømmetjenesten Amazon Prime.

Selskapet har vært en foregangsbedrift i brukervennlighet og utnyttelsen av interaktiv Internett-teknologi, blant annet ved utstrakt bruk av registrerte kundedata i tilretteleggingen av den presentasjonen kundene møter på nettstedet, og ved å legge inn lenker fra andre populære nettsteder.

Amazons suksess har gjort eieren Jeff Bezos til verdens rikeste mann. Ifølge medieselskapet Bloomberg hadde han i 2018 en formue på 155 milliarder dollar, noe som også gjorde ham til det rikeste mennesket i verdens moderne historie.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg