Am Shalem, politisk parti i Israel, etablert 14 april 2011 av Knesset-medlemmet Haim Amsalem, etter at han brøt ut av Shas. Partinavnet er identisk med hans etternavn.

Am Shalem ble dannet for å delta i valget til nasjonalforsamlingen Knesset i januar 2013. Partiet har en plattform som søker å forene sekulære og religiøse interesser. Nettopp dette er kjernen i partiets program og politiske visjoner. Partiet har derfor som hovedmål å bringe sekulær og religiøs sektor nærmere hverandre, å separere religion fra politikken (om enn ikke fra statsapparatet), og å få flere harediske jøder til å delta i det israelske arbeidslivet. Blant de mest kontroversielle målsettingene partiet kjemper for, er å få ortodokse harediske jøder til å avtjene verneplikten i det israelske forsvaret (IDF).

Det har i den senere tid vært kraftig strid i det israelske samfunnet om hvorvidt også de ultraortodokse, harediske jødene skal avtjene verneplikten; sekulære israelere er i majoriteten for, mens de harediske miljøene er sterkt imot.

Partiet maktet ikke å få nok stemmer til å sikre seg en plass i Knesset i 2013.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.