Alfred Komarek, østerriksk forfatter. Komarek er en mangsidig forfatter, som har skrevet for aviser og radio, hørespill, dreiebøker, essays og sakprosa. Han er primært kjent som kriminalforfatter.

Serien om landsbypolitimannen Simon Polt (fem romaner og en samling fortellinger, skrevet i tidsrommet 1998-2011) utspiller seg i vinområdene i Weinviertel. Komarek beskriver konfliktene i det gamle kulturlandskapet: moderne krav til effektivitet og profitt er i ferd med å sette en stopper for vinbøndenes tradisjonelle arbeidsmåte. Denne konflikten danner bakteppet for de mordsakene som Simon Polt kommer i berøring med, bl.a. eiendomsspekulanter som vil kjøpe opp de tradisjonelle vinkjellerne og gjøre dem om til fritidsboliger, og en nytelsesmiddelindustri som tar snarveier for å øke produksjonen. Et moderne samfunn innhenter på dødelig måte den tradisjonelle levemåten i Weinviertel. Serien er filmatisert av den østerrikske rikskringkastingen ORF med Erwin Steinhauer i hovedrollen.

Krimserien om Daniel Käfer (fire romaner, skrevet i tidsrommet 2004-2008) utspiller seg i området Bad Aussee. Også her tematiseres de dødelige følgene profittjagt og kommersialisering kan ha og hvordan den moderne tid kommer i konflikt med gamle tradisjoner og levemåter.

Komarek har skrevet barnebøker, bl.a. Bohumil Blubb und die Wächter der Wasserwelt (2004. Bohumil Blugg og vannverdenens voktere), en illustrert bok om miljøforurensning, og Flugs! Ein Spatz führt durch Wien (2004. Flugs! En spurv fører oss gjennom Wien), en guidebok for barn.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.