Alexander Grieghytten

Alexander Grieghytten
/DNT / Nasjonal turbase.
Lisens: CC BY SA 3.0

Artikkelstart

Alexander Grieghytten er en ubetjent DNT-hytte i Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene, oppført i 1970. Hytta drives av Bergen og Hordaland Turlag (del av Den Norske Turistforening) og ligger i Vaksdal, Vestland fylke; 600 meter over havet.

Alexander Grieghytten ligger ved Hamlagrøosen og er oppkalt etter giveren. Den er ganske stor med 34 sengeplasser, og egner seg derfor godt for skoleklasser, bedrifter og større grupper. I motsetning til andre DNT-hytter er den ikke tilgjengelig for besøk av enkeltpersoner. Fra hytta er det merkede sommerruter til turisthytta Vending og til Evanger og Bolstadøyri.

Historikk

Bergsdalen er et viktig friluftsområde for bergenserne. Da Bergen og Hordaland Turlag fikk en testamentarisk gave av Alexander Grieg, ble den brukt til å reise en hytte i dette området.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Litteratur

  • Refsdal Aase, Torill (2007). Hytte til hytte fra Hardanger til Sogn. DNTs årbok.

Kommentarer (2)

svarte Stig Arild Pettersen

Hei, og takk for kommentar (og beklager sent svar)! DNT omtaler også denne som Alexander Grieghytten, og dette er helt på linje med andre lignende navn som f.eks. Helberghytta (https://snl.no/Helberghytta) og Jørgenhytta (https://snl.no/Jørgenhytta). Mvh, redaktør Stig Arild

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg