Albatros D.II

Albatros D.II
SDASM Archives.
Albatros D.I
SDASM Archives.

Artikkelstart

Albatros D.II var et tysk jagerfly (biplan) som ble brukt under første verdenskrig. Det var det første tyske jagerflyet som kunne utrustes med to mitraljøser uten at det påvirket flyets ytelser, og førte til at tyske styrker gjenvant overtaket i luften igjen.

Historie

Flyet fløy første gang høsten 1916 som Albatros D.I. Det viste seg som et utmerket fly, men piloten hadde mangelfull sikt og man flyttet derfor vingene for å bedre sikten for piloten, og med den nye vingeplasseringen fikk flyet navnet Albatros D.II.

Albatros D.I ble produsert i et antall av 50 fly, og ble tatt i bruk ved fronten fra september 1916. Albatros D.II ble tatt i bruk ved fronten fra oktober 1916. Det er ukjent hvor mange Albatros D.II som ble produsert, men på det meste var det over 200 Albatros D.II ved fronten. I løpet av 1917 ble Albatros D.I og D.II erstattet av etterkommeren Albatros D.III.

Albatros D.I og D.II ble bygget av Albatros Flugzeugwerke, LVG og Oeffag.

Spesifikasjoner

Albatros D.II var utstyrt med en Mercedes D.III vannavkjølt sekssylindret rekkemotor med en ytelse på 160 hestekrefter, og flyet var utrustet med to synkroniserte mitraljøser.

  • Vingespenn: 8,50 meter
  • Lengde: 7,40 meter
  • Lastet vekt: 888 kilogram
  • Toppfart: 175 kilometer i timen

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg