Albana di Romagna DOCG, hvitvinsappelasjon i Emilia-Romagna i det sentrale Italia. Fikk DOCG-staus i 1987, en omstridt klassifisering som følge av høy tillatt avkastning. I dag er grensene for utbytte noe redusert. Vinen lages på druen albana og kommer som tørr (secco), halvtørre (amabile) og søte (dolce), samt som passito, etter appassimento metoden, som går ut på å tørke druene før vinifisering. Tidligere ble druene tørket på tørkeloft, uten angrep av edelråten Botrytis Cinerea. I dag tørker mange produsenter druene på vinstokkene, med angrep av edelråte.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.