Al Taliaferro, amerikansk tegneserietegner. Laget 1931-32 noen avisstriper om Mikke Mus, men er mest kjent som en av de mest markante Donald Duck-tegnerne. I 1933-39 tegnet han serieversjoner av flere av Walt Disneys Silly Symphonies-filmer. Blant disse var The Wise Little Hen (1934), som var den første filmen med Donald Duck i en av rollene.

Fra 1938 og frem til sin død tegnet Taliaferro daglige Donald-striper for avisene, mange med manus av Bob Karp. Han ga anden et normalt hverdagsliv i storbyen, samtidig som han introduserte Bestemor Duck, hunden Bolivar og nevøene Ole, Dole og Doffen som selskap. I en avisstripe i 1940 ble Dolly Duck Donalds nye nabo, etter at hun ble introdusert i kortfilmen Mr. Duck Steps Out samme år.

Mange av Taliaferros serier er trykket i norske aviser (bl.a. Aftenposten og VG) og i Donald Duck & Co, mens de komplette dagsstripene fra 1938 til 1955 ble samlet i 18 bøker i serien Donald Duck fra dag til dag (1987-2001). Det er også Taliaferros Donald som pryder omslaget på det aller første nummeret av Donald Duck & Co i 1948, mens nevøene der er tegnet av Carl Barks.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.