Al Taliaferro

Faktaboks

Al Taliaferro
Charles Alfred Taliaferro
Uttale
taliafˈerro
Født
29. august 1905, Montrose, Colorado
Død
3. februar 1969, Glendale, California

Al Taliaferro, amerikansk tegneserietegner. Laget 1931-32 noen avisstriper om Mikke Mus, men er mest kjent som en av de mest markante Donald Duck-tegnerne. I 1933-39 tegnet han serieversjoner av flere av Walt Disneys Silly Symphonies-filmer.Blant disse var The Wise Little Hen (1934), som var den første filmen med Donald Duck i en av rollene.

Fra 1938 og frem til sin død tegnet Taliaferro daglige Donald-striper for avisene, mange med manus av Bob Karp. Han ga anden et normalt hverdagsliv i storbyen, samtidig som han introduserte Bestemor Duck, hunden Bolivar og nevøene Ole, Dole og Doffen som selskap. I en avisstripe i 1940 ble Dolly Duck Donalds nye nabo, etter at hun ble introdusert i kortfilmen Mr. Duck Steps Out samme år.

Mange av Taliaferros serier er trykket i norske aviser (bl.a. Aftenposten og VG) og i Donald Duck & Co, mens de komplette dagsstripene fra 1938 til 1955 ble samlet i 18 bøker i serien Donald Duck fra dag til dag (1987-2001). Det er også Taliaferros Donald som pryder omslaget på det aller første nummeret av Donald Duck & Co i 1948, mens nevøene der er tegnet av Carl Barks.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg