Al Stewart

Faktaboks

Al Stewart
Alistair Ian Stewart
Uttale
stjˈu:ət
Født
5. september 1945, Greenock, Skottland

Artikkelstart

Al Stewart er en britisk visepopsanger, gitarist og låtskriver. Han skriver varme og elegante sanger med intellektuelle tekster som ofte er basert på historiske hendelser, og fikk kommersiell suksess på slutten av 1970-tallet.

Han vokste opp i den engelske småbyen Wimborne i Dorset. Stewart ble i 1965 en del av Londons visemiljø, og albumdebuterte i 1967 med det orkestrerte Bedsitter Images. Hans neste viseplater var av høy kvalitet, men verken Love Chronicles (1969), Zero She Flies (1970), Orange (1972) eller Past, Present & Future (1973) solgte særlig bra.

De tre neste albumene ble glimrende produsert av Alan Parsons, har en polert og vakker popsound og inneholder noen av Stewarts mest kjente og fengende sanger. Modern Times (1975) ble et gjennombrudd i USA, etterfulgt av albumet som kalles hans mesterverk, Year Of The Cat (1976). Tittelkuttene fra dette og Time Passages (1978) ble store hits i USA. Etter 24 Carrots (1980) sank Stewarts albumsalg, men han har fortsatt å turnere, stort sett alene, og gi ut nye plater med ujevne mellomrom.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg