Akagera nasjonalpark

Akagera nasjonalpark er leveområdet for en av de største konsentrasjonene av flodhester i Øst-Afrika.

Mer enn 400 forskjellige fuglearter er representert i Akagera nasjonalpark.

Artikkelstart

Akagera nasjonalpark ligger i det nordøstre Rwanda, nær grensen til Tanzania, 135 kilometer fra hovedstaden Kigali. Nasjonalparken ble grunnlagt i 1934, og er oppkalt etter elven Kagera som renner gjennom området.

Nasjonalparken dekket opprinnelig et areal på 2500 kvadratkilometer, men ble redusert med rundt 50 prosent i 1997 fordi deler av området ble ble tildelt flyktninger som returnerte til Rwanda etter folkemordet i 1994. Siden 2009 har andelen pattedyr økt fra 4000 til 13 500 i 2018, etter at det har blitt gjennomført en rekke tiltak for å verne nasjonalparken.

Dyreliv

Akagera nasjonalpark er et av de mest artsrike områdene i Rwanda, og er bosted for blant annet løver, leoparder, bøfler, elefanter, sjiraffer, antiloper og sebraer. Innsjøen Ihema er kjent for å være leveområdet for en av de største konsentrasjonene av flodhester i Øst-Afrika. I tillegg er mer enn 400 forskjellige fuglearter, noen av dem regnes for å være endemiske, representert i parken.

Klima og vegetasjon

Akagera nasjonalpark er et av de største vernede våtmarksområdene i Afrika, og omfatter et rikt økosystem som inkluderer blant annet savanner, fjell- og sumpområder og innsjøene Shakani og Ihema. Nasjonalparken kjennetegnes av et moderat til varmt tropisk klima med to årlige nedbørsperioder.

Les mer om i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg