. Begrenset gjenbruk

Agderposten, dagsavis i Arendal, grunnlagt 1874, utkommer mandag–lørdag. Aust-Agders største avis, med lokalkontorer i Tvedestrand og Grimstad. Ansvarlig redaktør: Morten Rød.

Avisen utgis av Agderposten A/S, som også eier lokalavisene Grimstad AdressetidendeLillesands-Posten og Vennesla Tidende og driver også lokalradio.

Agderpostens opplagstall i 2015 var 18 710 for papiravisen og 18 307 for salg av digitale abonnementer og utgaver. Totale lesertall for papir og digitalt, inkludert åpent innhold en gjennomsnittsdag i 2015 var 47 000 (Mediebedriftenes Landsforening). 

Avisen ble grunnlagt av Jens Svendsen, som satt som redaktør og eier fra 1874 til 1919. Høyesterettsadvokat og venstrepolitiker Christian Stray ble deleier i Agderposten 1936, han ble etter hvert eneeier, og hans etterkommere eier fortsatt avisen.

Agderposten var Venstre-avis frem til partisplittelsen 1972, deretter fulgte den en tid Det Nye Folkepartiet, for så å følge en uavhengig liberal linje. Nettavis fra 1998, tabloidformat fra 2004.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.