Abruzzo nasjonalpark er en nasjonalpark i fjellregionen Abruzzene i midtre del av Appenninene i Italia. Abruzzo nasjonalpark ble opprettet i 1923, og er en av Italias eldste.

Faktaboks

Også kjent som

italiensk Parco Nazionale d’Abruzzo, Lazio e Molise

Nasjonalparken dekker nær 500 km2 med mange små landsbyer og huser både en stor ulvestamme og brunbjørner. Abruzzo er dermed et utmerket eksempel på hvordan god, aktiv nasjonalparkforvaltning bidrar til å dempe konflikter mellom menneskers liv og virke og rovdyr. Denne harmoniseringen hvor befolkningen lever i nær kontakt med og respekt for naturen, er også en viktig forutsetning for det øvrige rike dyrelivet i parken. Hele 60 arter pattedyr, blant disse rådyr, dådyr, gemse, villsvin og gaupe, lever i denne nasjonalparken. I tillegg kan Abruzzo skilte med rundt 300 fuglearter, 40 arter krypdyr, amfibier og fisk og flere endemiske insektarter.

Turisme er en viktig inntektskilde for innbyggerne, og parken tilbyr godt tilrettelagte fasiliteter og naturbaserte aktiviteter for besøkende.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg