Abby Wambach

Faktaboks

Abby Wambach

e.g. Mary Abigal Wambach

Født
2. juni 1980, New York, USA
Abby Wambach regnes som en av de beste kvinnelige fotballspillerne gjennom tidene og er fotballspilleren med flest landslagsmål med sine 184 scoringer for USA
Abby Wambach av . CC BY SA 2.0

Abby Wambach, tidligere fotballspiller fra USA, med posisjonen spiss. Olympisk mester og verdensmester med USA. Wambach er, uavhengig av kjønn, den fotballspilleren med flest landslagsmål gjennom tidene. I løpet av karrieren scoret hun 184 mål på 255 kamper for USA.

Wambach var spesielt kjent for sitt gode duellspill, gode fysikk og målscoreregenskaper. Hun var blant verdens beste kvinnelige fotballspillere og ble olympisk mester første gang med USA under OL i Athen i 2004, der hun i finalen scoret seiersmålet i 2-1-seieren over Brasil. Hun ble også tatt ut i OL-troppen til Beijing 2008, men ble skadet like før turneringen og deltok ikke. Hun deltok i sitt andre OL i 2012 og scoret fem mål på seks kamper da USA ble olympisk mester under OL i London. Wambach ble kåret til Årets kvinnelige fotballspiller av FIFA i 2012.

I 2015 ble hun verdensmester med USA da de gikk til topps under VM i Canada. I tillegg har hun som del av det amerikanske landslaget tatt VM-sølv i 2011 og bronse i VM 2003 og VM 2007. Wambach er spilleren med flest scoringer på det amerikanske landslaget gjennom tidene og har blitt kåret til Årets beste spiller av det amerikanske fotballforbundet seks ganger i løpet av karrieren.

På klubbnivå har hun spilt for Washington Freedom og var spillende trener for magicJack i sesongen 2011/12 før hun avsluttet karrieren i Western New York Flash. Hun la opp som profesjonell fotballspiller i 2015.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg