Aage Samuelsen, norsk predikant, sanger og tekstforfatter. Han ble kjent som predikant innenfor pinsebevegelsen, delvis på grunn av ledernes brudd med ham i 1957. I 1958 grunnla han vekkelsesbevegelsen Maran Ata, som også fikk en menighet i Oslo. Også her kom det til brudd, hvorpå Samuelsen startet bevegelsen Vekkeropet Maran Ata.

Allerede i 1947 hadde han komponert og forfattet salmen O, Jesus du som fyller alt i alle. Denne er hans mest kjente salme, og har fått plass i Norsk salmebok 2013. Han skrev en rekke sanger og flere ble utgitt på plate. I 1978 kom platen Det er vekkelsesluft over landet, som solgte i 75000 eksemplarer. Han opptrådte også i radio og fjernsyn. Samuelsens memoarer Levende kristendom – død religion: 40 år som predikant ble utgitt 1984.

I 1983  kjøpte Aage Samuelsen det rivningstruede Dalen Hotel, et verneverdig hotell i sveitserstil fra 1894 i Dalen, Telemark, til samlingssted. Hans forsøk på å drive stedet som kristelig feriesenter førte ikke frem. Hans engasjement for bevaring av det gamle trehotellet førte imidlertid til at det ble bevart, restaurert og kom i drift igjen i 1992, og regnes nå som en betydelig attraksjon. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

16. juli 2017 skrev Sverre Olav Lundal

Ein artikkel om Aage Samuelsen utan å nemna songen og musikken hans, blir feil. Det er den mange kjenner han for.

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.