ANSI

Logoen til ANSI
Av .
Lisens: public domain

Artikkelstart

ANSI er en ikke-statlig organisasjon i USA som koordinerer utviklingen av nasjonale og internasjonale standarder innenfor en rekke fagområder.

Faktaboks

Etymologi

forkortelse for engelske American National Standards Institute

Organisasjonen ble stiftet i 1918 under navnet American Engineering Standards Committee (AESC), som i 1928 ble endret til American Standards Association (ASA). I 1966 ble ASA omorganisert og gitt navnet United States of America Standards Institute (USASI). Sitt nåværende navn fikk organisasjonen i 1969. Godkjente standarder ble nå kalt American National Standards.

Hovedkontoret til ANSI ligger i Washington, og sammen med kontoret i New York har organisasjonen over 90 ansatte. ANSI representerer interessene til mer enn 270 000 medlemmer som omfatter selskaper, akademiske organer og offentlige etater. Den rollen som ANSI har i USA, kan sammenlignes med den Standard Norge har i Norge.

I tillegg til å legge til rette for standardiseringsarbeidet i USA, har ANSI som oppgave å fremme bruken av amerikanske standarder internasjonalt. Organisasjonen er USAs offisielle representant i de internasjonale standardiseringsorganisasjonene ISO og IEC. I mange tilfeller blir amerikanske standarder, gjennom ANSI, tatt videre til ISO og IEC, der de blir opptatt som del av de internasjonale standardene. For eksempel ble ANSI-tegnsett en internasjonal standard under navnet ISO 8859, og programmeringsspråket C ble ISO-standard i 1989.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg