Oslo, medlemsorganisasjon for norske produsenter av frukt, bær, grønnsaker og poteter, medlem av Norsk Landbrukssamvirke. Gartnerhallen omfatter over 1600 aktive produsenter i sju regioner (per 2004). Dens hovedformål er å drive produksjonsplanlegging og markedstilpasning i grøntsektoren, i samarbeid med andre norske grøntprodusenter. Medlemmene har avtale om levering av sine produkter til grossistselskapet BAMA gjennom varemerket Gartner. Omsetning ca. 900 mill. kr (2004).

Gartnerhallen ble stiftet 1930 som et grossistselskap for frukt- og grøntsektoren og eid av leverandørene som et andelslag. 1998 ble Gartnerhallen omorganisert til en produsentorganisasjon, samtidig som den sammen med BAMA og dagligvarekjeden NorgesGruppen dannet næringsmiddelselskapet Gro Industrier for foredling av poteter, frukt, bær og grønnsaker. Gartnerhallen har også eierinteresser i andre selskaper innen distribusjon og foredling.

Denne artikkelen er hentet fra papirutgaven av leksikonet, utgitt i 2005-2007. Artikkelen hadde ingen navngitt forfatter, men en tilknyttet fagkonsulent.

Fagkonsulent for denne artikkelen var

Publisert på nett 14.02.2009. Det er siden gjort 0 endringer.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Vi trenger ny fagansvarlig for Landbruksindustri - bedrifter

Fagansvarlig har ansvar for å:

  • Vurdere endringsforslag fra leserne
  • Svare på spørsmål i kommentarfeltet
  • Skrive nye artikler
  • Forvalte og oppdatere gamle artikler

Vil du bli fagansvarlig?

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.