A-Team (norsk rapgruppe)

A-Team, norsk hiphop-gruppe bestående av rapperen R.K. Jayski, egentlig Leo Fossen, og produsenten og dj'en PeeJay, egentlig Pål Espen Johannessen. Duoen, som først het L.A.W., sprang ut av kollektivet X-Ray Posse på slutten av 1980-tallet. I 1991 utga de Rage, som regnes som det første norske rapalbumet.

Albumet ble møtt med relativt stor interesse fra norsk presse. Forfatter Ketil Bjørnstad skrev i Aftenposten at musikken var et eksotisk "opprør som springer ut av en total fremmedgjøring," mens VGs Tom Skjeklesæther trillet terningkast fem og slo fast at "A-Teams inntreden på artistarenaen kommer muligens lovlig sent, men den kommer godt".

Til tross for den gode mottakelsen solgte ikke Rage mer enn 2000 eksemplarer, noe som for mange forsterket inntrykket av at norsk rap var en døgnflue for spesielt interesserte. Erik Valebrokk i Dagens Næringsliv hevdet for eksempel at albumets dårlige salgstall beviste at "rapmusikk viste seg å være tingen for cirka 2000 nordmenn."

I 1992 skiftet A-Team navn til B.O.L.T. (Brotherhood of Lost Territories) Warhead. Året etter ga de ut det svært innflytelsesrike albumet The ReEnforcement, før gruppen ble endelig oppløst kort tid senere.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg