A$ap Rocky, egentlig Rakim Mayers er en amerikansk rapper, komponist og tekstforfatter fra Harlem i New York. Han har utgitt tre album, Live. Long. ASAP (2013), At. Long. Last. ASAP (2015) og Testing (2018), hvorav de to første toppet den amerikanske Billboard-listen.

Etter å ha skaffet seg et navn gjennom mikstapes som Live. Long. ASAP, albumdebuterte han i 2013 med Long. Live. ASAP. Albumet lå på førsteplass på den amerikanske Billboardlisten, mens singelen «Fuckin’ Problems» med Drake, 2 Chainz og Kendrick Lamar ble en stor hit.

I 2015 kom oppfølgeren At. Long. Last. ASAP, til svært gode anmeldelser. Albumet, som også debuterte på førsteplass på Billboard 200, hadde en lang og prominent liste med produsenter og gjesteartister: Future, M.I.A., Kanye West, Juicy J, Lil Wayne, Rod Stewart, Miguel, Mark Ronson og Danger Mouse var noen av de mange gjestene.

I 2018 kom Testing som er A$ap Rockys mest eksperimentelle og utforskende album. Utgivelsen ble både rost og kritisert for sin løse stil. Testing lå på en fjerdeplass på Billboardlisten og en tredjeplass på VG-lista.

A$AP Rocky er tydelig inspirert av både klassiske New York-rappere fra 1990-tallet, som Wu-Tang Clan, Mobb Deep og Cam’ron, og av kjente sørstatsgrupper som UGK og Three 6 Mafia, og kombinasjonen av de to særegne rapstilene preger musikken hans.

Rakim Mayers, oppkalt etter hiphoplegenden Rakim, er også en sentral del av kunstnerkollektivet A$AP Mob. De har utgitt samlealbumet Cozy Tapes Vol. 1: Friends (2016) og Cozy Tapes Vol. 2: Too Cozy (2017).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.