A$ap Rocky

Faktaboks

A$ap Rocky
Uttale

ASAP Rocky

Født
3. oktober 1988, Harlem, New York, New York, USA
A$AP Rocky i August 2013.
Av .
Lisens: CC BY 2.0

Artikkelstart

A$ap Rocky, egentlig Rakim Mayers er en amerikansk rapper, komponist og tekstforfatter fra Harlem i New York. Han har utgitt tre album, Live. Long. ASAP (2013), At. Long. Last. ASAP (2015) og Testing (2018), hvorav de to første toppet den amerikanske Billboard-listen.

Karriere

Etter å ha skaffet seg et navn gjennom mikstapes som Live. Long. ASAP, albumdebuterte han i 2013 med Long. Live. ASAP. Albumet lå på førsteplass på den amerikanske Billboardlisten, mens singelen «Fuckin’ Problems» med Drake, 2 Chainz og Kendrick Lamar ble en stor hit.

I 2015 kom oppfølgeren At. Long. Last. ASAP, til svært gode anmeldelser. Albumet, som også debuterte på førsteplass på Billboard 200, hadde en lang og prominent liste med produsenter og gjesteartister: Future, M.I.A., Kanye West, Juicy J, Lil Wayne, Rod Stewart, Miguel, Mark Ronson og Danger Mouse var noen av de mange gjestene.

I 2018 kom Testing som er A$ap Rockys mest eksperimentelle og utforskende album. Utgivelsen ble både rost og kritisert for sin løse stil. Testing lå på en fjerdeplass på Billboardlisten og en tredjeplass på VG-lista.

Rapstil

A$AP Rocky er tydelig inspirert av både klassiske New York-rappere fra 1990-tallet, som Wu-Tang Clan, Mobb Deep og Cam’ron, og av kjente sørstatsgrupper som UGK og Three 6 Mafia, og kombinasjonen av de to særegne rapstilene preger musikken hans.

A$AP Mob

Rakim Mayers, oppkalt etter hiphoplegenden Rakim, er også en sentral del av kunstnerkollektivet A$AP Mob. De har utgitt samlealbumet Cozy Tapes Vol. 1: Friends (2016) og Cozy Tapes Vol. 2: Too Cozy (2017).

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg