Flodhestfamilien

Flodhester, pattedyrfamilie i ordenen partåede klovdyr. To nålevende slekter, hver med én art. De er sterkt spesialisert til livet i vann. Den mest kjente arten, flodhest, Hippopotamus amphibius, lever i større elver og sjøer i store deler av Afrika. Siden 1900 har den avtatt sterkt i antall de fleste steder. Den er et stort, klumpet dyr med korte ben og en kroppslengde på 3,3–3,5 m, unntaksvis hele 4,5 m, skulderhøyde 1,4 m. Hele artikkelen

Vi mangler fagansvarlig for Flodhestfamilien

Vil du bli fagansvarlig? Ta kontakt

Ny artikkel