Pelsseler (Arctocephalus pusillus), Cape Cross, Namibia. Av /Shutterstock. Begrenset gjenbruk

øreseler

Kaliforniasjøløve, Zalophus californianus, dykker på grunt vann i Baja California Sur, Mexico.

Kaliforniasjøløve
Av /Shutterstock.

Øreseler. Australiasjøløve.

.
Lisens: CC BY SA 3.0

Artikkelstart

Øreseler er en familie av sjøpattedyr i ordenen rovpattedyr (Carnivora). De skiller seg fra andre seler ved å ha ytre ører.

Faktaboks

Vitenskapelig navn
Otariidae
Beskrevet av
Samuel Frederick Gray, 1825

Familien omfatter sjøløver og pelsseler; i alt 14 arter i sju slekter.

Beskrivelse

Hannene er alltid betydelig større enn hunnene, og varierer i størrelse fra galapagospelsselens 154 cm og 64 kg til stellersjøløvens 300 cm og 1000 kg. Som hos hvalrossen kan baklemmene beveges fremover under kroppen slik at alle fire lemmene kan brukes ved bevegelse på land.

Levevis og utbredelse

Øreselene lever hovedsakelig av fisk, men tar også blekksprut og krepsdyr. De holder oftest til i kystfarvann, særlig utenfor Amerikas vestkyst; ingen i Europa.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

øreseler
Otariidae
Artsdatabanken-ID
206049
GBIF-ID
5309

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg