Servering
Kabaret i porselen med motiv av fugler og bambus. Japan, 1900-tallet.

Kabaret er et fat som er oppdelt til småretter, pålegg og lignende. Det brukes gjerne til koldtbord.

Faktaboks

Uttale
-rˈe
Etymologi
av fransk cabaret, ‘lite vertshus’
Også kjent som

kabaretfat

Det er to varianter av kabaret: Et fat med forhøyninger som avgrenser matvarene fra hverandre, og en variant med løse fat som ligger samlet i et større fat. Kabaret er vanlig forekommende i flere asiatiske land. I Norge er det blitt populært til servering av taco.

Kabaret brukes også om en rett av for eksempel fisk eller kjøtt med grønnsaker i gelé.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg