Øystein Fevang

Faktaboks

Øystein Fevang
Født
25. desember 1963, Horten

Artikkelstart

Øystein Fevang er en norsk dirigent og sanger, dirigent for Oslo Filharmoniske kor siden 2006 og Majorstua Kammerkor siden 2017.

Fevang har også virket som pedagog, og er lektor i sang og kordireksjon ved Rud videregående skole i Bærum.

Utdannelse

Fevang er utdannet ved Østlandets Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole i sang og direksjon. Han har også studert sang med Oren Brown i New York og direksjon med Aleksej Malij i Moskva.

Karriere

Fevang har vært solist med flere kor og orkestre. Han har sunget med Gli Scapoli og vært solist med blant annet Kringkastingsorkesteret og Kongelige norske marines musikkorps.

Fevang var i 1996–2006 dirigent for kammerkoret Ensemble 96. Han ble i 2006 nominert til Grammy for beste korplate, for innspillingen Immortal Nystedt med dette koret. I 2007 mottok han Korprisen, som deles ut av Norges Korforbund.

Fevang har undervist i ensembleledelse og kormetodikk ved Norges Musikkhøgskole, Barratt Due musikkinstitutt og ved institutt for musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Fevang hadde hovedrollen i NRKs dokumentarserie Den syngende bydelen i 2008, hvor han etablerte et kor i Stovner bydel i Oslo og bygget det opp frem mot den offentlige debuten.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg