Øst-Timors flagg og våpen

Riksvåpenet er et grått skjold med gullkantet, rødt midtfelt, lagt på en gyllen sol med 14 solstråler.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Artikkelstart

Øst-Timors flagg, som ble antatt ved landets selvstendighet i 2002, er en rød duk med to trekantede felt innerst ved stangen, et gult og et svart, det svarte delvis overlappende det gule. Det svarte er belagt med en hvit femstjerne som heller mot venstre.

Flaggets røde farge symboliserer kampen for den nasjonale selvstendigheten, det gule symboliserer sporene etter kolonialismen i landets historie og det svarte står for obskurantismen som må overvinnes. Stjernen symboliserer lyset som leder.

Våpenet

Riksvåpenet er et grått skjold med gullkantet, rødt midtfelt, lagt på en gyllen sol med 14 solstråler. Skjoldfeltet er belagt med to kryssede sabler, et spyd og to kryssede piler under en hvit femstjerne. Skjoldet og solen er innskrevet i en blå ring, der det står República Democrática de Timor-Leste (Den demokratiske republikken Øst-Timor). Nederst, omgitt av to hvite femstjerner, står forkortelsen av statsnavnet (RDTL). Under er det et rødt banner med devisen Honra, Pátria e Povo (Ære, Fedreland og Folk).

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg