Økonomi og næringsliv i Saint Lucia

En større oljehavn og utenlandsk småindustri utgjør sammen med turistnæringen og jordbruk øyas økonomiske ryggrad. Bananer er viktigste salgsprodukt fra landbruket (bananer erstattet sukker i 1920-årene). For øvrig dyrkes kokosnøtter, mango, sitrusfrukt, kakao og krydder for eksport. Økt konkurranse for bananer på det europeiske markedet har økt behovet for en differensiering av landbruket og næringslivet.

Utviklingen av turistnæringen har bidratt til en stor tjenesteytende sektor. Turistnæringen er svært viktig for landets økonomi. Turistnæringen er i jevn vekst.

Utenrikshandel

Bananer som eksporteres til Storbritannia, er viktigste eksportvare. Dernest kommer konfeksjon og papirvarer. Viktigste importvarer er næringsmidler, basis fabrikkvarer, maskiner og transportutstyr, brenselsstoffer og kjemikalier. Viktigste samhandelsland er Storbritannia og USA, samt de andre medlemslandene i Caricom, særlig Trinidad og Tobago.

Samferdsel

Det finnes ingen jernbane på øya. Det er hovedveiforbindelse mellom alle byer og landsbyer. Viktigste havnebyer er Castries og Vieux Fort. Petroleumsterminal ved Cul de Sac Bay, sør for Castries. To lufthavner.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg