Åse Hegrenes

Faktaboks

Åse Hegrenes
Født
3. mars 1955, Ålhus, Jølster

Artikkelstart

Åse Hegrenes er en norsk scenograf og kostymedesigner, som i 2001 ble nominert til Heddaprisen for sin scenografi til Jeppe på BergetDet Norske Teatret.

Hegrenes er utdannet ved den nordiske scenografiskolen i Skellefteå i Sverige. Etter praksis fra Spania og Finland ble hun knyttet til Den Nationale Scene, hvor hun løste sin første selvstendige oppgave i 1990 med Karl Hoffs Gå ikke fra meg, i Siri Senjes regi. For samme regissør laget hun et originalt rom til oppsetningen av Ragnar Hovlands Gjest Bårdsen døyr aleine ved Nilens breidd, og hun viste sans for effektiv og oppfinnsom rombruk til Bentein Baardsons store oppsetning av Hellemyrsfolket, som ble uroppført i Teatergarasjen ved Festspillene i 1992. Dette året mottok hun Bergen Teaterforenings ærespris, Pernillestatuetten.

Fra 1993 har hun arbeidet frilans.

Hegrenes har gjort seg sterkt bemerket for scenografi og kostymer i oppsetninger som:

Hun skapte scenografien for Stig Amdams Dyveke (Den Nationale Scene 2013) og for samme dramatikers Fjordmann (Sogn og Fjordane Teater 2015). I 2018 gjorde hun scenografi og kostymedesign blant annet for Ibsens Hedda Gabler på Rogaland Teater.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg