Årdalstangen

Årdalstangen 1945.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Årdalstangen er et tettsted og administrasjonssenter i Årdal kommune i Vestland fylke. Tettstedet ligger på en lav, flat tange også med navnet Årdalstangen. Tettstedet ligger innerst i Årdalsfjorden ved utløpet av Årdalselva.

Faktaboks

Innbyggertall
1420 (2017)

Industri

Årdalstangen er et industristed.

I Årdalstangen ligger administrasjonen for virksomheten til Hydro Aluminium. Der foregår utskipning av aluminium fra elektrodemassefabrikk i Øvre Årdal. Orkanen Dagmar rev løs en ledning som fører varmolje fra kaianlegget på Årdalstangen og inn til karbonfabrikken Hydro Aluminium Årdal Karbon julen 2011. Naturkatastrofen førte til at 6800 liter olje rant ut i Årdalsfjorden. I februar 2012 var det brann i karbonfabrikken.

NorSun AS har et anlegg for produksjon av silisiumskiver (monokrystallinske wafere) for bruk i solceller. Fabrikken har 200 ansatte og en produksjonskapasitet på 200 MWp.

Dessuten finnes turisttrafikk og hotell.

Kultur

Målrock er en festival for pop og rock på dialekt, nynorsk, bokmål og andre nordiske språk. Målrockfestivalen er arrangert årlig i Meieriparken siden 2003. I 2016 hadde festivalen 9200 besøkende.

Kart

Årdalstangen
Av /Statens kartverk.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg