Åkrene (tettsted i Fet)

Artikkelstart

Åkrene er et tettsted i Lillestrøm kommune i Viken. Tettstedet er ifølge SSBs definisjon 0,23 km², og har 353 innbyggere (2020).

Faktaboks

Innbyggertall
353 (SSB, 2020)
Landareal
0,23 km² (SSB, 2020) km²
Tettstedsnummer
0601 Åkrene

Åkrene ligger nordøst for Svelle, den nordre del av Øyeren, mellom elvene Leira og Glomma. I gammel tid Åkrene kalt Nord-Åkre.

Både riksvei 22 og Kongsvingerbanen med Tuen stoppested, går gjennom Åkrene. Åkrene var tidligere en skolekrets.

Åkrene består av diverse gårdsbruk. De største er Jølsen, Borgen og Vinsnes, samt seks meget spredte boligområder: Jølsen-området, Hoftvedt-toppen, Borgen-toppen, Tuen, Enga og Foss. På Tuen ligger et industriområde med variert industri blant annet Åkrene Mekaniske Verksted. På Foss finnes bilverksted og annen småindustri.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (2)

skrev Per Erik Borgen

Artikkelen som står er noe upresis. Blant annet et Svelle, som er en arm av Øyeren skrevet feil. Det uttales med trykk på både første og siste stavelse og skrives i lokalområdet uten t til slutt.Jeg foreslår teksten endret til:”Åkrene – tidligere skolekrets i Fet kommune, Akershus, nordøst for Svelle, den nordre del av Øyeren, mellom elvene Leira og Glomma, 261 innb. (2006). I gammel tid kalt Nord-Åkre. Både Rv. 22 og Kongsvingerbanen med Tuen stoppested, går gjennom Åkrene. Åkrene består av diverse gårdsbruk (De største er Jølsen, Borgen og Vinsnes), samt seks meget spredte boligområder: Jølsen-området, Hoftvedt-toppen, Borgen-toppen, Tuen, Enga og Foss. På Tuen ligger et industriområde med variert industri bl.a. Åkrene Mek Verksted. På Foss finnes bilverksted og annen småindustri.”MvhPer Erik Borgen

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg