Åge M. Åleskjær, norsk pastor og menighetsstifter, utdannet lærer (1971). Åleskjær sluttet seg til pinsebevegelsen 1969. Han virket som lærer i fem år, før han 1976 ble evangelist og rektor i Sarons Dal i Kvinesdal. 1980–84 reiste han som evangelist i pinsebevegelsen. Etter studier ved Rhema Bible Training Center i Tulsa, Oklahoma 1984–85, stiftet han menigheten Oslo Kristne Senter og ble dens første pastor, valgt på livstid. Menigheten er en av Norges største frikirkelige menigheter med over 2000 medlemmer (2006).

Åleskjær har fremstått som den fremste lederen innenfor den norske trosbevegelsen, og han har hentet inspirasjon fra den amerikanske forkynneren Kenneth Hagin. Åleskjær ønsker å virkeliggjøre den opprinnelige kristendommen med en radikal forkynnelse av troens betydning for den kristnes liv, med særlig vekt på helbredelse, evangelisering og menighetsvekst. Åleskjær står den klassiske pinsebevegelsen nær på de fleste læremessige punkter, men skiller seg fra den med sitt syn på menneskets tredelte natur, menighetsordningen med sterk vekt på pastorens ledende rolle, og troens betydning for helbredelse og suksess. I senere år har Åleskjær særlig vektlagt et budskap om betingelsesløs nåde.

Åleskjær er særlig kjent som predikant med et radikalt budskap kledd i folkelig og humoristisk form. Han har bl.a. utgitt Gode nyheter til syke (1986), Veien til himmelen (1987), Hellig og feilfri for Gud (1993), Troens grunnvoller (1999) og Nå taler Han fra himmelen (2006).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.