sorbinsyre

C6H8O2, organisk syre som forekommer naturlig i f.eks. rognebær, jordbær, kirsebær og tomat. Både sorbinsyre (E 200) og saltene kaliumsorbat (E 202) og kalsiumsorbat (E 203) brukes som konserveringsmiddel. Er særlig effektiv mot gjær og muggsopp og brukes i sure produkter som leskedrikker og vin, syltetøy og marmelade. Sorbinsyre inngår i det normale stoffskiftet og har ingen helsemessig negative effekter for andre enn overfølsomme personer, der de kan gi hudirritasjon. Se også konserveringsmidler.

Denne artikkelen er hentet fra papirutgaven av leksikonet, utgitt i 2005-2007. Artikkelen har ikke blitt oppdatert siden den ble publisert på nett 14.02.2009.

Forfatter av denne artikkelen

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Vi trenger ny fagansvarlig for Næringsmiddelteknologi

Fagansvarlig har ansvar for å:

  • Vurdere endringsforslag fra leserne
  • Svare på spørsmål i kommentarfeltet
  • Skrive nye artikler
  • Forvalte og oppdatere gamle artikler

Vil du bli fagansvarlig?

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.