Et mikrobryggeri er et bryggeri der mye av produksjonen foregår etter håndverksmessige tradisjoner og er lite automatisert og industrialisert. Det produseres som regel små kvanta øl, og hvert bryggeri har sine egne spesialiteter.
Faktaboks
- Også kjent som
-
Håndverkbryggeri, håndbryggeri, småskalabryggeri, Craft-bryggeri
De første mikrobryggeriene ble startet i USA i 1970-årene. I Norge regnes bryggeripuben Oslo mikrobryggeri, som startet opp i 1989, som Norges første mikrobryggeri. Det var likevel først på 2000 tallet at mikrobryggerier ble populære i Norge. Pionerene Nøgne Ø, Haandbryggeriet, Ægir og Kinn har vært de mest innflytelselsesrike mikrobryggeriene og har banet vei for de mange mikrobryggeriene som har dukket opp.
Øl fra mikrobryggerier kalles gjerne «håndverksøl» (fra amerikansk «Craft beer»).
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.