Smørloff
Smørloff

Loff er brød som er bakt av siktet hvetemel, det vil si helt «hvitt» brød. Vanligvis er det alminnelig hvetemel med 78 % utmalingsgrad som blir brukt. Det finnes mange typer loff, og navnsettingen kan henge sammen med de øvrige ingrediensene (melkeloff, smørloff), utformingen (pariserloff) eller måten det er stekt på (formloff, spiralloff).

Faktaboks

Etymologi
engelsk loaf, samme opphav som norsk leiv

Tidligere ble betegnelsen loff benyttet om alt brød av siktet hvetemel. Etter hvert er det også kommet nye fine brødsorter av hvete på markedet som skiller seg fra vanlig norsk loff både når det gjelder form og smak. Til disse brødsortene benyttes det også som regel spesialkvaliteter av hvetemel, og de betegnes ofte med sine opprinnelige betegnelser, som bagett og ciabatta.

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg