kneippbrød

Kneippbrød, brød oppkalt etter den tyske presten og naturlegen Sebastian Kneipp (1821–97). Han var opptatt av å lage et brød som kunne spises av mennesker med fordøyelsesproblemer og det ble et mørkt brød av sammalt hvete. Baker Hansen i Oslo var først ute med å bake kneippbrød (i 1895).

Denne artikkelen er hentet fra papirutgaven av leksikonet, utgitt i 2005-2007. Artikkelen har ikke blitt oppdatert siden den ble publisert på nett 14.02.2009.

Forfatter av denne artikkelen

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Vi trenger ny fagansvarlig for Mellom- og Nord-Europas kjøkken

Fagansvarlig har ansvar for å:

  • Vurdere endringsforslag fra leserne
  • Svare på spørsmål i kommentarfeltet
  • Skrive nye artikler
  • Forvalte og oppdatere gamle artikler

Vil du bli fagansvarlig?

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.