Overskåret eple viser det femdelte kjernehuset med frøene. Det er selve kjernehuset som utgjør den egentlige fruktstrukturen. Fruktkjøttet er dannet av omkringliggende strukturer, i dette tilfellet blomsterbunnen.
/Overskåret eple.
Lisens: CC BY SA 3.0

Kjernefrukt er en fellesbetegnelse på epler og pærer. Den egentlige frukten utgjøres av kjernehuset som har fem rom med som oftest ti frø til sammen, mens fruktkjøttet utgjøres av den sterkt oppsvulmede blomsterbunnen, og dette er ikke en del av den egentlige frukten.

Kjernefrukt er et eksempel på en såkalt falsk frukt eller hjelpefrukt.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg