Tamgås er ulike former av gjess holder som husdyr. De fleste tamgjess nedstammer fra grågås. Tamgjess var kjent og utbredt allerede i oldtiden i middelhavslandene og Mellom-Europa. Gjess holdes for produksjon av kjøtt og for produksjon av fjær og dun.
Faktaboks
- Også kjent som
-
tamgjess (flertall)
I norsk fjærfeavl er rasen italienergås mest populær i kjøttproduksjonen. Den veier 5–6 kg. Norsk hvit gås var en lokal norsk rase, men den er så godt som utdødd. Gåsekjøtt utgjør en ubetydelig del av fjærfekjøttforbruket i Norge.
Spesialproduksjon av gåselever forekommer særlig i Frankrike og Israel.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.