dampkjøkken

Dampkjøkken, egentlig et kjøkken hvor man koker med damp, tidligere brukt om folkekjøkken som solgte billig mat ut fra filantropisk formål. Oppstod i Tyskland i begynnelsen av 1800-tallet. Christiania Dampkjøkken, etablert 1857, var det første i Skandinavia.

Denne artikkelen er hentet fra papirutgaven av leksikonet, utgitt i 2005-2007. Artikkelen har ikke blitt oppdatert siden den ble publisert på nett 14.02.2009.

Forfatter av denne artikkelen

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Vi trenger ny fagansvarlig for Mellom- og Nord-Europas kjøkken

Fagansvarlig har ansvar for å:

  • Vurdere endringsforslag fra leserne
  • Svare på spørsmål i kommentarfeltet
  • Skrive nye artikler
  • Forvalte og oppdatere gamle artikler

Vil du bli fagansvarlig?

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.