Butikkslakter er en yrkesutøver som arbeider i kjøtt- og delikatesseavdelinger i dagligvarebutikker eller spesialbutikker. Butikkslakteren findeler blant annet kjøtt, kverner deiger, lager posteier og salater og sørger for eksponering og salg av varene.

Opplæringen skjer normalt ved to år i videregående skole og to år i lære i bedrift. Opplæringen på arbeidsplassen avsluttes med en fagprøve. Den som har minst femårs allsidig praksis i faget og har bestått en teoriprøve, kan også melde seg opp til fagprøve som praksiskandidat. I 2013 var det 52 som meldte seg opp til prøve i faget, og 50 av disse besto prøven. Med ytterligere teoriopplæring er det også mulig å melde seg opp til mesterprøve i faget. Ved utgangen av 2014 var det 14 i Norge som hadde status som mestere i butikkslakterfaget.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg