Brandy
Brandy
Av .
Lisens: CC BY NC 4.0

Brandy er et fatlagret druebrennevin. Det produseres betydelige mengder av spansk, portugisisk, italiensk, fransk og sørafrikansk brandy, og de fleste øvrige vinlandene har også en viss produksjon.

Faktaboks

Etymologi
engelsk, tidligere brand(e)wine, av nederlandsk brandewijn, ‘brent (altså destillert) vin’

I England er brandy vanlig betegnelse på konjakk. Det er kun druebrennevin som er produsert innenfor cognacdistriktet som ligger i departementene Charente og Charente-Maritime i Frankrike, som kan kalles konjakk. Alt annet druebrennevin produsert på samme måte som konjakk, selges som brandy.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg